Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Etiopie Kochere

Kód: 1891/250 1891/1 1891/251 1891/2 Zvolte variantu
Filtr
Značka: Dos Mundos
360 Kč 1 390 Kč 342 Kč 1 320,50 Kč od 342 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
20.11.2024 20.11.2024 20.11.2024 20.11.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

    Etiopie Kochere

Chuťový profil: borůvkový koláč, earl grey, sušené maliny

Oblast: South region, Kochere

Zpracovatelská stanice: Boji

Farmář: Michael Girma

Farma: Ononcho

Odrůda: 100% arabica Heirloom

Zpracování kávy: naturální

Nadmořská výška: 2 100 m.n.m. 

Sklizeň: říjen 2023 - leden 2024

Etiopie Kochere

Chuťový projev kávy

Tato naturální káva přináší do šálku sladké, středně plné tělo, které nám hned na první usrknutí připomínalo kakaový koláč s borůvkami. Jako správná Etiopie krásně voní po čaji earl grey, a chuti dodává balanc ovocnost sušených malin. Tato léty ověřená kombinace originu a zpracování je prostě sázka na jistotu a najde se málokdo, komu by se netrefila do chuti.

Etiopie Kochere

Boji je zpracovatelská stanice ležící v malebné oblasti Kochere, kde spolupracuje s přibližně 500 malými pěstiteli kávy. Tato oblast je blízko města Yirgacheffe, které je známé po celém světě svými prvotřídními kávami.

 

 

V Boji probíhá zpracování kávových třešní tradičním přírodním způsobem, který se v Etiopii používá po generace. Prvním krokem je ponoření třešní do vody, kde se vizuálně kontrolují, zda nejsou nezralé, přezrálé nebo poškozené. Poté jsou pečlivě omyty čistou vodou a přeneseny na sušící pole. Třešně se suší v jedné vrstvě a během prvních dní se každých 30 minut ručně obracejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. V této fázi se také odstraňují případně poškozené třešně. Po několika dnech se třešně rozprostřou do silnější vrstvy, aby se proces sušení zpomalil, což napomáhá k lepší kvalitě výsledné kávy. Celý proces sušení trvá obvykle 2 až 3 týdny.

Etiopie Kochere
Etiopie Kochere

Výjimečná kvalita etiopské kávy pochází z několika důležitých faktorů. Genetická pestrost kávových odrůd zajišťuje rozmanitost chutí, které se liší nejen mezi farmami, ale i uvnitř jedné farmy. Ke konečné kvalitě přispívají také tradiční způsoby zpracování a hluboce zakořeněné pěstitelské tradice, které vytvářejí ideální podmínky pro pěstování špičkové kávy.

Většina pěstitelů kávy v Etiopii jsou malí farmáři, kteří stále využívají tradiční metody pěstování bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva je téměř výhradně pěstována, sklízena a sušena ručně, což dodává výslednému produktu jedinečný charakter a kvalitu.

Doporučená příprava na V60

16 g

množství kávy

250 ml

množství vody

2:30 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Etiopie
záloha: 1891/251:3;1891/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: