Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Guatemala Finca La Senda

Kód: 1713/250 1713/1 1713/251 1713/2 Zvolte variantu
Filtr Limitovaná edice
Značka: Dos Mundos
450 Kč 1 750 Kč 427,50 Kč 1 662,50 Kč od 427,50 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
22.10.2024 22.10.2024 22.10.2024 22.10.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

    Guatemala Finca La Senda

Chuťový profil: ostružiny, rozinky, karibský rum, nugát

Oblast: Acantenango

Farmáři: Arnoldo Pérez Melendez & Maria Eugenia Escobar

Farma: La Senda

Odrůda: 100% arabica caturra

Zpracování kávy: natural Mosto Champagne

Nadmořská výška:  1 800 m.n.m. 

Sklizeň: 2024

Guatemala La Senda

Proč tato káva patří do naší limitované edice?

Objevte jedinečný zážitek z kávy z Finca La Senda, zpracované pomocí kvasinek ze šampaňského, které jí dodávají sladké a jemně alkoholové tóny, zatímco zůstává perfektně vyvážená v chuti. Tato exkluzivní káva je produkována jen v omezeném množství, což z ní činí opravdový poklad pro milovníky výběrové kávy. Naše dlouhodobá spolupráce s producenty káv, jako je Finca La Senda, nám umožňuje přinášet vám to nejlepší z jejich úrody opakovaně, ale vždy s něčím novým a vzácným. Doufáme, že si kávu užijete stejně jako my.

Guatemala La Senda

Příběh Finca La Senda se začal psát ve 40. letech 20. století, kdy Arnaldův otec jako první zahájil pěstování kávy v oblasti Acantenango. Arnaldo zasvětil celý svůj život práci s kávou a po mnoho desetiletí každoročně dodával svou úrodu místnímu družstvu. V roce 2017 ale nastal zásadní zlom. Oblast navštívili specializovaný obchodník s kávou a kávový konzultant, kteří při slepé degustaci objevili vysoký potenciál káv z Finca La Senda. Po několika rozhovorech se Arnaldo a jeho manželka Maria rozhodli vybudovat vlastní zařízení na zpracování kávy, které dokončili za pouhých šest měsíců. Naučili se, jak propojit své dosavadní znalosti s novými metodami zpracování, aby dosáhli co nejlepších výsledků. S podporou rodiny a přátel se zaměřili na pečlivý výběr třešní, dlouhou a kontrolovanou fermentaci a pomalé sušení ve stínu. Na farmě pracuje během roku 14 zaměstnanců, během sklizně se jejich počet zvyšuje na zhruba 70, přičemž všichni pocházejí z místní vesnice.

Finca La Senda se nachází na úbočí hory Balám v nadmořské výšce 1 550 – 1 970 m.n.m. Sopečná půda poskytuje kávovníkům dobrou výživu a také klima přispívá k dobrým podmínkám, které dělá tuto oblast ideální pro pěstování kávy.

Kromě odrůdy Bourbon na farmě La Senda můžete najít i odrůdy Caturra a Typica.

Arnaldo a Maria chtějí zajistit své farmě specializovanou pozici jako dodavatelé výběrové kávy, přičemž jsou otevření novým nápadům a zpětné vazbě od zákazníků. 

Guatemala La Senda
Guatemala La Senda

Zpracování

Káva je sklízena selektivně, vybírají se pouze zralé plody. Po mycím procesu se celé třešně přenášejí do fermentačních nádrží s italskými šampaňskými kvasinkami na 72-96 hodin. Poté se šťavnatá kapalina plná chutí a kvasinek odčerpá a použije se k fermentaci nové várky kávy, což trvá až 120 hodin. Tento proces s koncentrovanou kapalinou umožňuje kávě vyvinout zvlášť jasnou aciditu a tělo. Následně jsou třešně sušena po dobu 21 dnů a poté odslupkována. Jakmile zrna dosáhnou ideální vlhkosti, jsou připravena k exportu.

Doporučená příprava na V60

18 g

množství kávy

300 ml

množství vody

2:10 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
záloha: 1713/251:3;1713/2:1