Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Honduras Ana Estévez

Kód: 1681/250 1681/1 1681/251 1681/2 Zvolte variantu
Espresso
Značka: Dos Mundos
340 Kč 1 310 Kč 323 Kč 1 244,50 Kč od 323 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
22.10.2024 22.10.2024 22.10.2024 22.10.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Honduras Ana Estévez

Chuťový profil: holandské kakao, pečená hruška, vlašský ořech, griotka

Oblast: Copán, Corquín

Farmářka: Ana Estévez

Farma: Finca Ana

Odrůda: 100% arabica red catuaí

Zpracování kávy: naturální s karbonickou macerací

Nadmořská výška:  1 200 m.n.m. 

Sklizeň: 2024

Honduras Ana Estévez
Honduras Ana Estévez

Ana Cecilia Estévez zdědila svou vášeň pro kávu po svém otci, který byl také producentem kávy a naučil svou dceru vše o pěstování kávy, když byla ještě velmi mladá. Inspirována úspěchy svého otce, Ana velmi tvrdě pracovala, aby si splnila svůj sen – vlastnit pozemek. V roce 2012 získala vlastní farmu v Corquín, Copán, kde pěstuje odrůdy catuaí, lempira a IHCAFE 90. 

Její kávovníková plantáž je obklopena cedrovými stromy, mahagony a pomerančovníky, které kávovníkům poskytují stín.

V roce 2014 začala Ana studovat kontrolu kvality a cupping na IHCAFE Cupper Training School a je také součástí týmu Empresa Aruco, organizace, která podporuje farmáře v této oblasti v oblasti kontroly kvality, pražení a výběru kávy.

S její dynamickou a veselou osobností pěstuje kávu s láskou a péčí, ale také se neustále vzdělává ve všech oblastech potřebných k pěstování. To zaručuje, že každé zrno, které projde jejími rukama, je pečlivě vybrané a zpracované s maximální pozorností k detailu. 

Honduras Ana Estévez
Honduras Ana Estévez

Ana má zájem experimentovat s různými metodami zpracování, aby vytvořila nové chutě v šálku kávy, což je názorným příkladem naše nová káva. Jakmile zralé plody dosáhnou určitého obsahu cukru (nad 20 BRIX), jsou ručně selektivně sklízeny. Poté jsou převezeny do zpracovatelského závodu k omytí. Následně jsou třešně umístěny do polypropylenových pytlů a na 72 hodin zapečetěny, aby se dosáhlo anaerobního prostředí a nastala kontrolovaná fermentace. Dalším krokem je sušení, dokud zrna nedosáhnou ideální vlhkosti pro export.

Tato káva je výsledkem vášně, tradice a neustálého hledání dokonalosti. Je to káva pro ty, kteří ocení skutečnou kvalitu a příběh, který za ní stojí.

 

Doporučená příprava espressa (doppia)

20 g

množství kávy

42 g

výsledný objem

27 s

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Espresso
záloha: 1681/251:3;1681/2:1