Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Keňa Kevote

Kód: 1870/250 1870/1KG 1870/251 1870/2 Zvolte variantu
Filtr
Značka: Dos Mundos
380 Kč 1 450 Kč 361 Kč 1 377,50 Kč od 361 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
19.9.2024 19.9.2024 19.9.2024 19.9.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Keňa Kevote

Chuťový profil: černý rybíz, rebarbora, nektarinka, tmavé hrozny

Oblast: Runyenjes, Embu

Zpracovatelská stanice: Kevote

Odrůda: 100% arabica Batian, SL28, SL34, Ruiru 11

Zpracování kávy: promyté

Nadmořská výška:  1 300 – 1 900 m.n.m. 

Sklizeň: listopad - prosinec 2023

Keňa Kevote

Chuťový projev kávy

Naše Keňa má to hlavní, co od tohoto originu můžete čekat - jasnou aciditu a šťavnatou ovocnost. Díky obsahu neobvyklých odrůd je však o něco sladší a provází ji krémové tělo, které se u káv z Keni jen tak nevidí.

Keňa Kevote

Promývací stanice Kevote, založená v roce 1957, se nachází v okrese Embu na svazích hory Mount Kenya a slouží téměř 2600 drobným producentům kávy v regionu. V posledních letech se stanice rozšířila a nyní provozuje tři zařízení v různých městech. Organizaci řídí demokraticky volená pětičlenná rada, která zajišťuje efektivní zpracování a podporu pro drobné farmáře.

Embu, region, kde se Kevote nachází, leží v podhůří hory Mount Kenya, severovýchodně od Nairobi. Oblast se vyznačuje vysokou nadmořskou výškou, dvěma obdobími dešťů a bohatou půdou. 80 % domácností zde pracuje v zemědělství. Region ročně produkuje 600 000 kg kávy, kterou tisíce malých producentů dodávají do stovek družstev ke zpracování.

Keňa Kevote
Keňa Kevote

Na farmách využívajících tuto stanici jsou zralé třešně ručně sbírány a poté dodávány do mlýna, kde jsou tříděny a čištěny v čerstvé vodě z místního přítoku. Káva je zde zpracovávána tradičním keňským způsobem dvojitého mytí a sušení na vyvýšených lůžkách. Tento proces praní může být mírně odlišný v různých oblastech, ale obvykle zahrnuje krok namáčení, který je pro Keňu jedinečný. Po sběru je káva tentýž den deputována (odsluhována), fermentována v otevřených nádržích z betonu nebo cementu po dobu 24–48 hodin, důkladně promyta pomocí vodních kanálů a následně namočena pod vodou na 12–72 hodin. Poté je káva rozprostřena na vyvýšených lůžkách k sušení.

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

240 ml

množství vody

2:20 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Keňa
záloha: 1870/251:3;1870/2:1