Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Keňa Kii

Kód: 1933/250 1933/1 1933/251 1933/2 Zvolte variantu
Novinka Filtr
Značka: Dos Mundos
390 Kč 1 550 Kč 370,50 Kč 1 472,50 Kč od 370,50 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.1.2025 14.1.2025 14.1.2025 14.1.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

    Keňa Kii

Chuťový profil: černý rybíz, bílá broskev, earl grey

Oblast: Kirinyaga

Zpracovatelský závod: Kii

Odrůda: 100% arabica SL14, SL28

Zpracování kávy: promyté

Nadmořská výška:  1 300 - 1 900 m.n.m. 

Sklizeň: jaro 2024

Keňa Kii

Káva z Keni je klasika, ale i tak dokáže příjemně překvapit. Tentokrát Vám přinášíme tradičně promytá zrnka s vysokou ovocností a lehkým, čajovým tělem. Voňavé tóny bílé broskve a svěží černý rybíz Vám připomenou letní rozbřesk.

Keňa Kii

Zpracovatelský závod, který se nachází v jižních podhůřích hory Mount Kenya, těží z bohaté červené vulkanické půdy – ideálního prostředí pro pěstování špičkové keňské kávy. Místní farmáři, kteří spravují své malé pozemky o velikosti přibližně půl akru s asi 250 kávovníky, pravidelně dodávají své ručně sklízené kávové třešně právě sem. Zpracovatelský závod Kii je jedním ze tří, který spadá pod prestižní družstvo Rungeto Farmers' Cooperative Society (FCS).

Navzdory menší velikosti ve srovnání s jinými družstvy si Rungeto vydobylo pevnou pozici na trhu díky nekompromisnímu přístupu ke kvalitě a preciznosti při zpracování kávy. 

V Kii přijímají pouze zcela zralé kávové třešně. Po příjmu procházejí dalším ručním tříděním a testem hustoty, během kterého se odstraňují poškozená a méně kvalitní třešně. Následně probíhá proces odstranění dužiny, fermentace a pečlivého omytí. Aby byly zachovány typické keňské chuťové profily, je omytá káva navíc namočena do čerstvé vody na delší dobu.

Proces sušení probíhá na zvýšených lůžkách během dvoutýdenního období. Tato lůžka jsou navržena tak, aby zajistila optimální cirkulaci vzduchu a udržování ideální teploty, což zaručuje šetrné a efektivní sušení kávových zrn.

Keňa Kii
Keňa Kii

Před samotným exportem procházejí zelená zrna pečlivým procesem třídění podle velikosti a tvaru. Tato konečná fáze zajišťuje, že výsledný produkt odpovídá požadovaným standardům a udržuje konzistentní kvalitu.

Pečlivý přístup k pěstování, zpracování a přípravě kávy v zpracovatelském závodě Kii a pod vedením Rungeto Farmers' Cooperative Society je důkazem jejich oddanosti výjimečné kvalitě. Díky této preciznosti si keňská káva získává zaslouženou reputaci a vysokou poptávku na trhu s výběrovou kávou.

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

250 ml

množství vody

2:30 min

čas extrakce

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Keňa
záloha: 1933/251:3;1933/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: