Klakson Kafe
Kód: 1584/1 1584/250 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Věříme, že skvělá káva patří do každé firmy, i když najít takovou, která vyhovuje všem, není vždy jednoduché. Právě proto jsme spojili síly a vytvořili novou značku, se kterou chceme světu ukázat, že výběrová káva může chutnat skvěle kdykoli a kdekoli. A tak vznikl Klakson KAFE!
Klakson KAFE je prvotřídní směs 100% výběrových arabik s hodnocením podle SCA nad 80 bodů. Káva je pražena na střední stupeň, aby vynikla její sladkost, plnost a nízká acidita. Skvěle se hodí jak pro domácí přípravu, tak do kanceláří, restaurací, ubytovacích zařízení a dalších podniků, kde si chtějí vychutnat výbornou kávu.
Nová směs je tvořena dvěma kávami z různých kávových destinací Ameriky. Jedná se o naturálně zpracovanou Brazílii Cachoeira de Grama, doplňenou o promytou kávu z farmy Dipilto v Nikaragui. Každá z těchto káv dodává směsi specifický chuťový profil (Brazílie - čokolodádové, oříškové tóny, Nikaragua - tóny sušeného ovce a čokolády) Jejich vyvážený poměr vytváří dokonale harmonickou kávu, která je vhodná pro všechny typy kávovarů, včetně automatických.
V šálku espressa objevíte tóny nugátu, pralinek a sušených datlí. A co víc – skvěle se doplňuje s mlékem.
Brazílie Cachoiera de Grama
Farma: Cachoiera de Grama
Země: Brazílie
Lokalita: Mogiana
Odrůda: 100% arabica bourbon
Zpracování: naturální
Nadmořská výška: 1 100 -1 500 m.n.m.
Sklizeň: 2023/2024
Farma Cachoeira da Grama patří rodině Carvalho Dias od roku 1890. Farmu najdete v úrodné oblasti na straně São Paulo blízko hranice se státem Minas, kde se nachází některé z nejstarších kávových plantáží v Brazílii. Oblast je pojmenována po železniční trati Companhia Mogiana Estrada de Ferro, která byla založena v roce 1882 pro přepravu kávy z četných kávových farem, které se tehdy v této oblasti rozšiřovaly. Název farmy „Cachoeira“ znamená „vodopád“ a „da Grama“ pochází od názvu místního města São Sebastião da Grama. Farmu spravuje Gabriel de Carvalho Dias, synovec majitele a významný agronom. Farma se rozkládá na ploše 417 hektarů, z nichž 165 hektarů je věnováno pěstování kávy. Většina prací na farmě se provádí ručně, protože strmý terén znemožňuje použití strojů.
Nikaragua Dipilto
Farma: Dipilto
Země: Nikaragua
Lokalita: Ocotal, Nueva Segovia
Odrůda: 100% arabica Caturra, Red Catuai
Zpracování: promyté
Nadmořská výška: 1 400 -1 500 m.n.m.
Sklizeň: 2024
Cafetos de Segovia, založené v roce 2015 sestrami Anou a Marthou Albir Sotomayor, navazuje na třetí generaci pěstování kávy v Nikaragui. Družstvo zpracovává a exportuje vysoce kvalitní kávu ze svých i místních farem. Ročně vyváží cca 272 500 kg kávy a zaměstnává přes 40 sezónních pracovníků, včetně 19 žen z oblasti Mozonte.
Farma zahrnuje Finca Agua Sarca, Finca El Naranjal a Finca Santa Helena. Káva se pěstuje ve výšce 1400–1500 m na písčito-hlinitých půdách, využívají se odrůdy caturra a red catuai. Ruční sklizeň probíhá od listopadu do března. Sklizené třešně se fermentují 18–24 hodin, myjí, třídí a suší na krytých dvorech na vlhkost 11,5 %. Následně se káva skladuje, ochutnává a balí pro export.
Družstvo poskytuje technickou pomoc, školení a finanční podporu farmářům, odměňuje je na základě kvality kávy a nabízí lepší ceny za pergamenovou kávu. Cafetos de Segovia podporuje udržitelné zemědělské postupy a komunitní rozvoj, přičemž hlavní výzvy zahrnují změnu klimatu, vysoké náklady a omezené financování.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Chuťová preference: | Chuťově plnější kávy |
Typ přípravy: | Espresso |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.