Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Kolumbie Diana Sambony

Kód: 1969/250 1969/1 1969/251 1969/2 Zvolte variantu
Filtr Limitovaná edice
Značka: Dos Mundos
390 Kč 1 550 Kč 342 Kč 1 472,50 Kč od 342 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
11.4.2025 11.4.2025 11.4.2025 11.4.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Chuťový profil: ostružiny, meruňkový koláč, papája

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil: ostružiny, meruňkový koláč, papája

Farmářka: Diana Sambony 

Oblast: Huila, Pitalito, Vereda El Pencil

Farma: El Mirador

Nadmořská výška: 1624  m.n.m.

Odrůda: 100% arabica Pink Bourbon

Sklizeň: podzim 2024

Zpracování: promyté

Kolumbie Diana Sambony
Kolumbie Diana Sambony

"Káva mi změnila život, a já chci měnit životy ostatních." 

Diana Sambony je živoucím příkladem toho, co dokáže síla, odhodlání a láska ke kávě. Jako hrdá pěstitelka přetváří svou vášeň v práci, která mění nejen její život, ale i budoucnost celé rodiny. Každý den se snaží posouvat hranice kvality a ukazuje, že s nasazením a pílí lze dosáhnout velkých věcí. Klíčem k úspěchu je pro ni neustálá péče, inovace a odhodlání být nejlepší. Její příběh inspiruje nejen její nejbližší, ale i celou komunitu – ukazuje, že překážky nejsou důvodem k zastavení, ale výzvou k růstu. Diana si pečlivě vybrala odrůdu Pink Bourbon – nejen pro její výjimečnou chuť, ale i pro její hodnotu na trhu. Spojuje tak vášeň pro kávu s ekonomickou udržitelností, což jí umožňuje budovat silnější budoucnost pro sebe i svou rodinu. S každým zrnkem, které opustí její farmu, posílá do světa nejen skvělou kávu, ale i příběh o odvaze, vytrvalosti a snech, které se skrývají za každým douškem.

Po sběru zralých kávových třešní se na farmě před samotným zpracováním odstraní z kávy všechny nečistoty pomocí tzv. floatingu v plastových nádržích. Káva dále fermentuje po dobu  48 hodin v celých třešních a dalších 48 hodin po odslupkování v dužině. Obě fermentace proběhly v uzavřených plastových pytlích, tedy anaerobně. Poté se z kávových zrn odstranily zbytky dužiny a zrna putovala do sušáren, kde se pomalu sušila po dobu 8 dní.

 

 

Kolumbie Diana Sambony

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

250 ml

množství vody

2:30 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Kolumbie
záloha: 1969/251:3;1969/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola