Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Kolumbie Elicenia Chilito

Kód: 1972/250 1972/1 1972/251 1972/2 Zvolte variantu
Filtr Limitovaná edice
Značka: Dos Mundos
390 Kč 1 550 Kč 370,50 Kč 1 472,50 Kč od 370,50 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
16.4.2025 16.4.2025 16.4.2025 16.4.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Chuťový profil: bílé hrozny, červený pomeranč, jasmínový čaj

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil: bílé hrozny, červený pomeranč, jasmínový čaj

Farmářka:  Maria Elicenia Chilito Guaca

Oblast: Pitalito, Huila

Farma: El Arrayanal

Nadmořská výška: 1640  m.n.m.

Odrůda: 100% arabica Pink Bourbon

Sklizeň: podzim 2024

Zpracování: promyté

Kolumbie Elicenia Chilito
Kolumbie Elicenia Chilito

"Pěstujeme nejen výjimečnou kávu, ale i budoucnost pro naše děti – ukazujeme jim, že venkov je místem možností a růstu."

Farmářka Elicenia, vlastním jménem Maria Elicenia Chilito Guaca, je mladá a usměvavá žena, která se spolu s manželem věnuje produkci výběrové kávy. Jejich farmu vedou s nadšením a do všeho zapojují celou rodinu. Elicenia se snaží dětem předávat nejen lásku k zemědělství, ale i důležitost zodpovědnosti a vzdělání, které považuje za klíčové pro jejich budoucnost.

I když vyrůstala mezi kávovníky, nikdy si nepředstavovala, že zůstane na venkově. Po maturitě pokračovala ve studiu v Pitalitu a absolvovala kurz zaměřený na kontrolu kvality kávy. To ji přivedlo zpět k rodinné tradici a k vášnivému zájmu o kávu. Na jednom z kurzů potkala svého manžela a po pár letech práce ve městě se rozhodli vrátit na farmu, kde začali rozšiřovat kávové plantáže a kupovat další půdu.

Elicenia a její rodina mají v plánu produkovat kávu té nejvyšší kvality a rozvíjet agroturistiku. Jejím snem je založit vlastní coffee lab s pražičkou, aby mohli nabídnout kompletní servis, a také aby jejich káva byla známá nejen v Kolumbii, ale i ve světě.

Kolumbie Elicenia Chilito
Kolumbie Elicenia Chilito

Sběr a zpracování jsou na farmě velmi tradiční a typické pro malé farmy v Kolumbii.

Pink Bourbon byl sklizen, podroben floatingu a ponechán v třešni v nádrži k oxidaci po dobu 48 hodin, poté byly třešně odslupkovány a ponechány k fermentaci na suchu v nádrži bez vody do dalšího dne. Následně byla omyta tradičním způsobem a umístěna do sušárny. Sušení trvalo 15 dní na sušící ploše.

Pro odpadní vody se na farmě používá filtr sedimentace. Na farmě se také používá přístroj na odstranění kávové dužiny pomocí odstředivé síly, tzv. desmucilaginador, aby se snížil odpad vody a kontaminace. Zbytky kávové dužiny jsou vysušeny a přidány ke kompostu.

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

250 ml

množství vody

2:30 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Kolumbie
záloha: 1972/251:3;1972/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola