Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Kolumbie Ombligon

Kód: 1894/250 1894/251 Zvolte variantu
Novinka Tip Filtr Limitovaná edice
Značka: Dos Mundos
450 Kč 427,50 Kč od 427,50 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
18.10.2024 18.10.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

  Kolumbie Ombligon

Chuťový profil: meruňkový džem, mango, pomerančový květ, kakaové nibsy

Oblast: Bruselas, Huila

Farma: La Cabaña

Farmář: William Ortiz

Odrůda: 100% arabica Ombligon

Zpracování kávy: naturální s anaerobní fermentací

Nadmořská výška:  1 600 - 1 700 m.n.m. 

Sklizeň: jaro 2024

Chuťový projev kávy

S radostí vám představujeme naše dvě soutěžní kávy z farmy La Cabaña, kterou vede vášnivý producent William Ortiz. Jednou z těchto výjimečných káv je Kolumbie Ombligon, odrůda, která vyniká jak svým jedinečným zpracováním, tak i neodolatelnými chuťovými tóny. Při prvním doušku objevíte svěží a sladké chutě meruňkového džemu, manga, pomerančového květu a jemné hořkosti kakaových nibsů, které vytvářejí dokonale vyváženou chuťovou symfonii. Tyto kávové skvosty zazářily na letošní soutěži BaristaCup v Ostravě, kde jsme s hrdostí prezentovali jejich jedinečný chuťový profil a příběh.

Kolumbie Ombligon

Rodinná farma La Cabaña, kterou vlastní rodina Ortizových už druhou generaci, je od roku 2009 také jejich domovem. Nachází se na malebných kopcích s úchvatným výhledem na okolní města a osady. Pěstování kávy v této rodině zahájil Libardo Ortiz, který vedl své děti k lásce ke kávě. Jeho syn William Ortiz je vášnivý experimentátor, který se specializuje na různé fermentační procesy, včetně laktických a karbonických fermentací. Jeho bratr Julian se zaměřuje na obchodní stránku a provozuje vlastní zpracovatelskou stanici kávy pod značkou Finca Kaizen.

Williamův přístup k pěstování kávy se soustředí na experimentaci, především s mikroorganismy, jako jsou laktobacily, aby dosáhl lepšího chuťového profilu. Jeho cílem je neustále zvyšovat kvalitu kávy z rodinné farmy a postupně standardizuje své fermentační postupy. Na druhé straně stojí Williamův otec Libardo, který preferuje tradiční metody pěstování kávy a je zastáncem klasických promytých káv s čistou chutí.

Kolumbie Ombligon
Kolumbie Ombligon

William představuje třetí generaci pěstitelů kávy v rodině. Už od svých 15 let se začal vzdělávat v oblasti výběrové kávy a účastní se kurzů zaměřených na zlepšení kvality produkce. V minulosti William čelil výzvám spojenými s cenami kávy a omezenými možnostmi rozvoje na venkově, což ho vedlo k úvahám o odchodu z farmářství. Postupně však objevil hluboký zájem o zlepšování kávy a našel přidanou hodnotu v experimentálních fermentačních procesech, což začíná přinášet první pozitivní výsledky.

Zpracování 

Káva se sklízí pouze z 100% zralých třešní, které následně procházejí anaerobní fermentací po dobu 60 hodin a poté oxidací po dobu 24 hodin. Následuje další fermentace pomocí šťávy z první fermentace, která trvá 100-120 hodin. Po tomto procesu se káva lehce promyje, aby se odstranila přebytečná šťáva, a nakonec se suší na sušárně po dobu přibližně 25 dní, čímž se dosahuje optimálního výsledku v chuti a kvalitě.

Kolumbie Ombligon

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

260 ml

množství vody

2:40 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Kolumbie
záloha: 1894/251:3;1894/1:1