Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Kolumbie Oscar Hernandéz

Kód: 1797/250 1797/1 1797/251 1797/2 Zvolte variantu
Novinka Filtr Limitovaná edice
Značka: Dos Mundos
470 Kč 1 820 Kč 446,50 Kč 1 729 Kč od 446,50 Kč
Skladem (2 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
23.12.2024 23.12.2024 23.12.2024 23.12.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil: karambola, mangový jogurt, kandovaný pomeranč, magnolie

Oblast: Bruselas, Huila

Farma: Los Nogales

Farmář: Oscar Hernandéz

Odrůda: 100% arabica pink bourbon

Zpracování kávy: promyté s fermentací

Nadmořská výška:  1 600 - 2 000 m.n.m. 

Sklizeň: jaro 2024

Chuťový projev kávy

Náš oblíbený farmář Oscar Hernandéz se opět vrací a jeho káva je opět chuťová bomba. Její vůně je omamně sladká a květinová, v chuti najdete tropické ovoce, jogurt i sladký pomeranč. I přes divoký chuťový profil se však jedná o velmi vyváženou kávu, která se vám jen tak nepřepije.

Kolumbie Oscar Hernandéz

Los Nogales je rodinná farma v osadě El Diamante poblíž města Bruselas na jihu Huily v Kolumbii. Vede ji Oscar Hernandéz, třetí generace farmářů a vizionář, který z farmy vytvořil centrum inovací a inspirace pro okolní farmáře. Tradici pěstování výběrové kávy na farmě započal Oscarův otec, Ricaurte Hernandéz, který svým úspěchem na Cup of Excellence 2006 proslavil oblast Bruselas.

Co dělá Los Nogales výjimečnou farmou?

  • Udržitelný přístup k půdě
    Farma nahrazuje intenzivní hnojení organickým humusem z kávových zbytků a snižuje hustotu výsadby. Tento přístup chrání půdu pro budoucí generace.
  • Pestrost odrůd
    Pěstují se zde tradiční odrůdy jako Typica, moderní odolné hybridy (Castillo, Colombia) i exotičtější varianty (Gesha, Sudan Rume), což zaručuje široké chuťové spektrum.
  • Věda a inovace
    Tým zahrnuje odborníky z biochemie, zemědělství a mikrobiologie. Díky moderním metodám a vášnivému přístupu dosahují špičkových výsledků.

 

Kávy z farmy Los Nogales jsou u nás velmi oblíbené a staly se stálicemi naší kávové nabídky. Farma kombinuje rodinné tradice, inovace a respekt k přírodě, čímž přináší kávu, která je nejen výjimečně chutná, ale také přispívá k dlouhodobé udržitelnosti regionu.

 

Kolumbie Oscar Hernandéz
Kolumbie Oscar Hernandéz

Proces zpracování kávy

  1. Výběr zralého ovoce
    Ručně se sbírají pouze zralé kávové třešně, což zajišťuje optimální chuť a aroma.

  2. Čištění a třídění
    Zrna se čistí upravenou vodou a třídí ponořením do vody. Kvalitní zrna klesají, vadná plavou.

  3. Tepelný šok
    Zrna se krátce ponoří do horké vody o teplotě 80 °C a následně rychle ochladí. Tento proces rozkládá cukry a přispívá k chuti kávy.

  4. Odstranění slupek a fermentace
    Zrna se zbaví slupek, které se vylisují a šťáva z nich se přidá k fermentaci, trvající 120 hodin. Během této doby dochází ke štěpení cukrů, což ovlivňuje chuť a kyselost kávy. Zmíněn je také přídavek předkvasů, podobně jako u kvásku v chlebu, které mohou kávě dodat jedinečné vlastnosti.

  5. Sušení na slunci
    Zrna se suší 15 dní na slunci, což snižuje jejich vlhkost a rozvíjí chuťový profil.

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

270 ml

množství vody

2:50 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Kolumbie
záloha: 1797/251:3,1797/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: