O kávě
Připravili jsme pro Vás nová videa s alternativní přípravou kávy. Vybrali jsme ty nejoblíbenější způsoby, jak si připravit filtrovanou kávu. Moka konvička je osvědčený a známý způsob, jak si připravit kávu podobnou espressu. Svět zná moka konvičku takřka 100 let, už v roce 1933 ji světu ukázal Alfons Bialetti. French press - jednoduchá konvička pro pří...
Káva, stejně jako jiná konzumovatelná surovina, má svou určitou trvanlivost a degraduje tím rychleji, čím déle je vystavena přístupu vzduchu. Jak ale docílit toho, aby nám vydržela co nejdéle a přitom si zachovala nejvyšší možnou kvalitu? Přečtěte si náš článek, který se zaměřuje nejen na trvanlivost kávy jako takové, ale také na možnosti a tipy na její uskladnění doma či na cestách. Kdy ...
Nejednou jsme od našich zákazníků dostali otázku, proč se zaměřujeme pouze na arabiku a v čem je lepší než robusta. V tomto článku se pokusíme shrnout, jaké jsou mezi odrůdami rozdíly, co nás ve světě arabik tolik baví a proč neradi slyšíme pojem „kyselá káva“. Rozdíly mezi arabikou a robustou Rozlišit od sebe arabiku a robustu není jen otázkou chuti a množství kofeinu. Rozdílů mezi tě...
V dnešní době existuje mnoho způsobů, jak se mohou zelená zrna dostat z kávových plantáží do malé pražírny ve střední Evropě. Jednou z nejčastějších variant je doprava kávy do velkých přístavů, kde je poté vydražena. My jsme ale dali přednost mnohem osobitějšímu způsobu nákupu, který nejen zajišťuje stabilní kvalitu námi upražené kávy, ale také máme jistotu v tom, že víme, že jsou farmáři řádně od...
Zkušený ochutnávač kávy je schopen rozlišit desítky či stovky různých chutí a vůní a rozhodnout se, zda je vnímá jako pozitivní či negativní, zajímavé či rušící. I pro kávové začátečníky či nadšence však může být zajímavým zážitkem tzv. cupping, tedy ochutnávka kávy, při které se tyto vůně a chutě zkoumají. V naší pražírně cuppingy pravidelně pořádáme, můžete si u nás tedy vyzkoušet, jak mlsn...