Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Peru Anai Dalila

Kód: 1873/250 1873/1 1873/251 1873/2 Zvolte variantu
Espresso
Značka: Dos Mundos
320 Kč 1 250 Kč 304 Kč 1 187,50 Kč od 304 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
19.9.2024 19.9.2024 19.9.2024 19.9.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

    Peru Anai Dalila

Chuťový profil: brownie, amaretto, mandarinka

Oblast: La Libertad, San Ignacio

Farmářka: Anai Dalila

Odrůda: 100% arabica (mix odrůd)

Zpracování kávy: naturální

Nadmořská výška:  1 800 - 1 900 m.n.m. 

Sklizeň: 2024

Peru Anai Dalila

Chuťový projev kávy

Káva od peruánské farmářky Anais Vás trkne do nosu svou slaďounkou mandlovou vůní s dávkou mandarinkové šťávy. Díky své dlouhé fermentaci připomíná chutí bohaté sladké likéry a zanechává na jazyku příjemný aftertaste hořké čokolády.

Peru Anai Dalila

Anai Dalila obhospodařuje se svým manželem Arturem 2 hektary půdy. K tomu má sama Anai další 4 hektary věnované pěstování různých odrůd kávy – Bourbon, Caturra, Geisha, Catuai, Pache a Catimor. Anai se aktivně účastní celého procesu pěstování a ráda experimentuje s procesy zpracování.

Její farmy se nacházejí v okrese La Libertad, San Ignacio, který je díky vysoké vlhkosti, ideální nadmořské výšce a bohaté, úrodné půdě ideálním místem pro pěstování kávy. Anaiin tatínek se také věnuje výběrové kávě a má vlastní farmu. Díky němu se Anai dostala k pěstování a zpracovávaní výběrové kávě a dále pokračuje v rodinné tradici pěstování kvalitní kávy.

Peru Anai Dalila
Peru Anai Dalila

Kvůli nedostatku místních sběračů kávy musí celá rodina sklízet třešně během celé sezóny. V posledních letech začali Anai a její rodina experimentovat s různými fermentačními technikami. Po ručním sběru se dají třešně do nádrže s vodou, aby se odstranila všechna nedozrálá zrna. Poté se třešně fermentují v plastových pytlech po dobu 36-48 hodin a nakonec se suší po dobu 25-30 dnů.

Doporučená příprava espressa (doppia)

19 g

množství kávy

42 g

výsledný objem

32 s

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Chuťově plnější kávy
Typ přípravy: Espresso
Země původu: Peru
záloha: 1873/251:3;1873/2:1