Cesta kávy začíná na promývací stanici, kde třešně pečlivě třídí čtyři specializovaní zaměstnanci. Následně jsou třešně zbaveny dužiny a ponořeny do studené horské vody. Klíčovou částí procesu je 40hodinová fermentace, která přenáší do zrn jedinečné chuťové nuance. Po fermentaci jsou zrna důkladně promyta a všechny nečistoty odstraněny.
Dalším krokem je sušení. Zrna se nejprve umístí na vyvýšené stoly ve stínu, kde schnou 2–3 dny. Poté se přesunou do solárních sušáren, kde proces pokračuje dalších 10 dnů, dokud vlhkost neklesne na 15–25 %, v závislosti na počasí a ročním období. Nakonec se káva přepraví do sušicího dvora v Mbalé, kde se suší dalších 10 dnů, dokud vlhkost neklesne pod 11 %. Po této fázi si káva odpočine, než je připravena na expedici.